Otomasyon teknolojisi ve robotik sistemler, diğer birçok imalat endüstrisi kadar modern gemi inşasının büyük bir parçası haline geliyor. Geleneksel olarak, gemi inşa endüstrisi, büyük gemilerin denize indirilmesi için kaynak, kesme ve boyama gibi görevler ile karşı karşıya kalan büyük bir vasıflı işçi havuzunun emeğine dayanmıştır.

Ancak endüstrinin işgücü, küresel gerileme ve birçok pazarda gemi inşasının yaygınlığı karşısında azalıyor

Robotlar, iş gücü boşluğunu dolduruyor

İş gücü azalmaya devam ettikçe ve tersaneler yoğun rekabetçi bir küresel pazarda verimlilik artışları için mücadele ettikçe, gemi yapımcıları sipariş defterlerine ayak uydurmak için giderek daha fazla otomasyon seviyesine güveniyorlar.

Ağır endüstrinin hemen hemen her köşesinde aynı hikaye - işgücü sıkıntıları veya ekonomik kemer sıkma fark etmeksizin, işverenler robotun değerini bir verimlilik sürücüsü ve insan işçilerini monoton veya tehlikeli görevlerden ayırma yöntemi olarak tanıyorlar

Dünyanın dört bir yanındaki endüstriler artık robotiklere daha fazla ilgi gösteriyor çünkü gelecekteki tıp, savaş, daha iyi ekonomi ve refahın anahtarını temsil ediyor. Denizcilik endüstrisi bu robotizasyondan etkileniyor. Çeşitli yeni robotik teknolojilerin kullanılmaya başlanmasıyla, robotların hem denizde hem de kıyıda birkaç önemli iş gerçekleştireceği gün uzak değil.

Bu robotik alanında büyüme kısmen Çin ve Brezilya gibi sanayileşen ülkelerde gelişmiş otomasyon teknolojilerinin hızlı bir şekilde benimsenmesinden kaynaklanmaktadır ve tersaneler bu trendde önemli bir rol oynamaktadır. Örneğin Brezilya'daki tersaneler, denizcilik ve açık deniz endüstrisi üretim talebini karşılamak ve kendilerine ait beceri eksikliklerini gidermek için hızlı bir şekilde otomasyona dönebilmektedirler.

Gövde Temizleme Robotları

Deniz gemilerinin gövdesinin veya altının oldukça kirli olduğu bir sır değil. Kıskaçlardan ve benzer organizmalardan çizilmelere ve korozyona kadar neredeyse her geminin ömrünü korumak için düzenli temizliğe ihtiyacı vardır.

Aynı zamanda tehlikeli, zor ve sıkıcı olabilen bir görevdir. Geleneksel olarak dalgıçlar işi bir gemi yanaştığında veya limanda yapacaktır. Ancak, bunun yerine yeni robotlar işi yapabilir. Robotik Hull Biyolojik tabanlı Sualtı Bakım Aracı Hull BUG denen - - Bir geminin altına ataşeler yüzeyini temizlemek için bu küçük robot. Göbeği ve gemi gövdesi arasındaki boşlukta negatif bir basınç girdabı yaratır. Ardından, robot biyofilm temizlemek için döner fırçalar ve su jetleri kombinasyonu kullanarak teknenin yüzeyi boyunca hareket eder.

Blog-hultimo

Fikir, gemilerin verimliliğini korumak için proaktif bakım yapmaktır. BUG'un arkasındaki şirket olan Sea Robotics, düzenli temizliklerden elde edilen yakıt verimliliğinde% 5'in denizcilik endüstrisi için yakıt maliyetlerinde yılda yaklaşık 15 milyar $ tasarruf sağlayacağını iddia ediyor. Ayrıca dünya çapında filolar tarafından yayılacak olan 1 milyar ton sera gazının azaltılmasına yardımcı olacaktır.

Giyilebilir Robotlar

"Robotu giyen bir işçi 30 kg ağırlığındaki bir nesneyi kaldırdığında, sadece 5 kg ağırlığında hissedecek."

exoskeleton23-e1407189161959

Dünyanın en büyük gemilerinden bazılarının üreticisi olan Güney Kore'nin Daewoo tersanesi, iş akışını verimli hale getirmek için yenilikçi robotik dış iskeletleri kullanmayı planlıyor. İnsan-Robot etkileşimi (HRI) teknolojisine dayanan “Demir Adam” tipi dış iskeletler, tersane işçilerinin ağır metal parçaları, boruları ve diğer nesneleri kolaylıkla kaldırmasını sağlayacak.

DSME'ye göre, giyilebilir robot, giysi gibi vücudun üzerine giyilebilir, böylece işçilerin kas gücünü 30 kg'ın üzerinde kolayca kaldırabilir. Giyilebilir robot, DSME çalışanlarının ağır malzeme taşımasına ve tersane işçilerini yaygın olarak etkileyen kas-iskelet sistemi bozukluklarının sayısını azaltmasına yardımcı olmayı amaçlamaktadır.

Korsanlıkla Mücadele Robotları

Recon Robotics tarafından geliştirilen Recon Scout tarak topu, deniz korsanlığına karşı savaşacak bir korsanlıkla mücadele robotudur.

Dumbbell boyutlu robot toptan 5 saniye içinde ateşlenebilir ve 120 feet'e kadar atışlarda hayatta kalabilir. Manyetik tekerlekleri güverteye ulaşmadan geminin gövdesinde gezinmesine yardımcı olur. Yakındaki komuta merkezinden kumanda kolu ile kontrol edilebilir. Robotlar kızılötesi kamera kullanarak karanlıkta bile görebilen kameralarını kullanarak korsanlık faaliyetlerini izleyebilirler. Geliştirici, robotun daha küçük robotları çıkarmak için parçalanmasını sağlayan keseli robot dağıtım sistemini hızla getirmeyi hedefliyor. İçerideki bilgilerin gerçek zamanlı olması Donanma ekibinin durumu değerlendirmesine ve buna göre hareket etmesine yardımcı olabilir.